Podporujeme udržitelné zdroje a společenskou odpovědnost

Minimalizujeme ekologickou stopu!
Dodavateli pro náš catering jsou malí lokální pěstitelé, chovatelé a producenti. Hlavním kritériem při jejich výběru je pro nás co možná nejvyšší kvalita dodávaných produktů. Zároveň co nejkratší vzdálenost, kterou produkt musí urazit, než se dostane k nám, potažmo k našim zákazníkům. Jde nám totiž i o to, aby výrobky, které při přípravě cateringu využíváme, zanechaly co nejmenší možnou ekologickou stopu.
Nezatěžujeme životní prostředí zbytečnými plasty!
Když před cca. 150 lety vědci vynalezli první syntetické plastové hmoty, byla to revoluce. Nikdo však v té době nevěděl, jaký to bude mít v budoucnu dopad na životní prostředí.
Plastové obaly a ostatní jednorázové produkty je potřeba nahradit za přírodní nebo znovuvyužitelné alternativy. Pro nás ve Foodin cateringu doba plastová již skončila.
Myslíme na planetu!
Chceme ke změně inspirovat i naše klienty, proto jsme nikdy nepoužívali jednorázové plastové nádobí, příbory, či brčka. Drtivou většinu cateringu servírujeme na porcelánovém nádobí s klasickými příbory. Pokud nelze jinak, používáme ekologické kompostovatelné nádobí z přírodních materiálů. Z kukuřice, cukrové třtiny, palmových listů a nebo pšeničných otrub.
Najíždíme na vlnu Zero Waste!
Snažíme se co nejvíce minimalizovat odpad a naši ekologickou stopu, proto se také čím dál tím více zajímáme o systém Zero Waste, který bychom rádi v našem cateringu postupně aplikovali.






