Pečené selečí maso z mangalice na Silvestra

Na Silvestra, pro Vaši oslavu, pečeme speciální vepřové maso z plemene mangalice. Nejlepší maso, které můžete ochutnat. Je z volného chovu a s tzv. zdravým cholesterolem. Zavezeme přímo k Vám.
Silvestrovské menu
Pečená krkovička a plecko z mangalice
opečené brambory, domácí kysané zelí, okurky a křen
Na pozdější část večera: guláš z mangalice
Mangalica je zvláštní plemeno prasat, jež vzniklo v 19. století zkřížením plemene z Bakoňského lesa s polodivokými vepři z Šumadije. Vyznačuje se dlouhou vlnitou, někdy až kadeřavou srstí, která umožňuje pást se venku i v zimě a to i v hlubokých mrazech kolem -25°C. Tím prasata dosahují přirozeného přírůstku sádla s obsahem tzv. zdravého cholesterolu. Maso je zároveň velmi chutné pro svou šťavnatost a jemnou konzistenci.