Telefon: +420 603 425 156

FoodIN odstartoval na Selských slavnostech

V sobotu, jsme se vůbec poprvé vydali mezi lidi s naším novým konceptem FoodIN, jehož hlavní myšlenkou je připravovat pokrmy především ze surovin, které pocházejí od českých producentů a toho jsme se opravdu drželi. 

Byli jsme na Selských slavnostech na našem oblíbeném Vaněčkově statku. Ano, oblíbeném! Je to totiž místo, kam jsme se díky milé paní majitelce Hance a jejím skvělým produktům, naučili pravidelně jezdit.

Na statek jsme přijeli již v pátek a okamžitě se vrhli do příprav. Chystali jsme oblíbené hamburgery, klobásy a také dvě speciality jehněčí guláš, kotlovinu, prostě vše potřebné na druhý den. Pracovali jsme do noci a ulehli s nedočkavostí, co se v sobotu bude dít. Ráno jsme s nadšením zjistili, že venku svítí slunce. První pozitivní zpráva toho dne a na chvíli i poslední. Dalších pár hodin se totiž neobešlo bez mírného chaosu. Ostatně jak to tak na prvních akcích bývá. Každá ruka byla třeba. Na fotkách v roli prodejce proto uvidíte i našeho fotografa Honzu Nechvíleho a také dvorní krejčovou FoodIN Kamilu Jahodovou z Fraise, kteří statečně přiložili ruce k dílu. 

A jaká byla naše nabídka? 

Hamburgery z hovězího masa, které jsme nakoupili u pana Dvořáka, který ve svém rodinném řeznictví nabízí nejen produkty své vlastní výroby, ale také výrobky od dalších místních farmářů. 

Jehněčí klobásy a jehněčí guláš kdy hlavní suroviny (klobásy a maso) pocházely z produkce Vaněčkova statku.

Pečivo jsme měli z rodinné pekárny Křepenice.

Kotlovina, což je specialita několik hodin připravovaná na mírném ohni z vepřového a krůtího masa (opět řeznictví Dvořák) s brambory a dalšími druhy zeleniny od pěstitelů Steklých z Litoměřic, kteří své zboží nabízejí v Holešovické tržnici (místo 34/35). 

Navíc jsme připravili i dětský ovocný punč s domácím sušeným ovocem a také svařené víno z Moravy

Jak to všechno dopadlo? 

Musíme se přiznat, že nad naše očekávání. Lidí přišly na 2000 a my vyprodali úplně všechno. Celá akce byla super, hosté byli skvělí a všem se na Vaněčkově statku moc líbilo. Nám dokonce tak, že jsme ještě večer začali plánovat příští rok. Máte se tedy na co těšit! :)

Děkujeme Hance z Vaněčkova statku a její celé rodině, všem spřízněným duším a všem ostatním účastníkům za skvělý den.

Nasát energii z této akce a pocítit alespoň trochu z atmosféry, můžete v naší galerii - za fotky děkujeme Honzovi nebo přímo v galerii Vaněčkova statku. Koukněte  i na fotky Václava Křížka, který zabral i naše jedlíky :).

[widgetkit id="1" name="Celina"]

Nezávazná poptávka

Důraz na lokálnost potravin a kvalitu je pro Foodin klíčový. Odlišuje je to od jiných cateringových společností, nakupujících ingredience od velkých dodavatelů, hypermarketů a přeprodejců. Petra všechny suroviny a produkty pečlivě vybírá a nakupuje napřímo u malých českých farmářů, pěstitelů a malovýrobců.
Petra 20
Petra Pavičová
zakladatelka a majitelka Foodin Cateringu