Skip to main content
Čeština

Grilování na grilu Vulcanus

Grilování na Vulcanusu hostům navodí přírodní, příjemnou atmosféru. Vulcanus je gril od českého výrobce. Uprostřed grilu se připravuje oheň z tvrdého voňavého dřeva a následně se griluje na postranních plotýnkách, které jsou součástí grilu. Výhoda tohoto grilování je, že připravený pokrm voní dřevem, ale přitom se nepřipravuje na přímém ohni. Je proto lehce stravitelné a zdravé.

Grilování na Vulcanusu je pro hosty i vizuálním zážitkem. Hosté si tak celé grilování více užijí. Oheň vzbuzuje jejich zájem a náš gril mistr jim vypráví o původu surovin, nabízí jim grilovaná jídla dle jejich zájmu a chuti. Okolo grilu Vulcanus se na akcích vždy vytvoří velice příjemná atmosféra. Každý host si tak odnese nejen gurmánský zážitek, ale i ten vizuální a pocitový. Grily Vulcanus si můžete na svou akci objednat s naším cateringem. Disponujeme grily pro menší i větší akce.

Z našeho grilování si vaši hosté odnesou kompletní grastronomický a vizuální zážitek. Grilujeme přírodním, mediteriánským způsobem. Využíváme lokální suroviny v bio kvalitě s původem. Při přípravě také využíváme naše bylinky, vlastní koření a domácí pesta. Z našich grilovaných specialit vám nikdy nebude těžko a i následující den z jídla budete mít příjemný pocit. Celá ceremonie grilování začíná pozvolna s cílem dopřát hostům možnost postupně ochutnat vše.

Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus
Grilování na grilu Vulcanus

Jako teplý předkrm můžeme například nabídnout:

  • Jemný telecí guláš se zeleninou
  • Veganské teplé pokrmy - hustá minestrone polévka, indické curry....
  • Kuřecí lehký paprikáš (vždy trochu pálivé)

Dle přání a požadavků připravíme i různé druhy studených předkrmů, jako jsou například:

  • Různé druhy kanapek a finger food Variace sýrů, uzenin a pršutů z malých českých a moravských farem
  • Houbový, řepný nebo avokádový "tataráček"
  • Variace paštik
  • Různé druhy briošek (s roast-beefem, s trhaným masem, s domácími pomazánkami)
  • Naše uzené speciality (masa a ryby)
  • Zeleninové saláty

Nabídka grilování

Ryby

Ryby, které nabízíme jsou buď z farmy na Šumavě nebo přímo z orlické přehrady. V nabídce tak máme pstruha, štiku, sumečka nebo candáta. Tyto ryby máme vyzkoušené, jsou vždy čerstvé a naprosto delikátní.

Vepřové maso

Zákazník si může vybrat z více druhů vepřového masa, například: maso z Mangalice - VIP prasátko, které žije volně a má výbornou chuť. Chuť tohoto masa je mezi hovězím a vepřovým. Maso je ideální na gril, protože obsahuje více tuku. Tohoto tuku se ale nemusíte obávat, protože se jedná o tuk, který neobsahuje cholesterol. Maso z Přeštíka - Přeštík je český unikát. Vyšlechtěn křížením místního prasete, českého hřebenáče, se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většinou šlo o černé nebo černostrakaté vepře s klopeným uchem, a takový je i Přeštík. Všechny druhy vepřového masa jsou původem z farem v jihočeském kraji. Maso nakupujeme přímo u farmářů.

Jehněčí maso

Jehněčí maso - Jehněčí maso je opět z farem, které se nacházejí v našem okolí. Většinou připravujeme jehněčí hřebínky s kostí. Podávané tak, aby je host mohl jednoduše sníst jako jednohubku.

Hovězí a telecí maso

Hovězí a telecí maso s původem převážně z jihočeských farem, které se nachází v našem blízkém okolí. Maso necháváme minimálně 4 týdny vyzrát. Všechna zvířata jsou po celý rok venku, krmeny trávou a nejsou vystavována stresu. Toto zacházení má vliv i na výslednou chuť masa. Při přípravě hovězího masa nevyužíváme žádné dochucovací prostředky. Jen jej jemně okořeníme čerstvými bylinkami. Mimo různé druhy steaků doporučujeme i hovězí burger nebo srbskou pljeskavici, kterou podáváme v lepinji (pita chlebu) s ajvarem a mladým sýrem.

Drůbež

Krůtí nebo kuřecí maso, vše od lokálních dodavatelů a v té nejlepší kvalitě. Maso je vždy jeden den naloženo v extra panenském olivovém oleji a bylinkách z naší zahrádky. Takto připravené maso je křehké a není vysušené. Doporučujeme podávat s naším domácím dipem.

Vegetariánské a veganské pokrmy

V naší nabídce samozřejmě nezapomínáme na vegetariány a vegany. Nabízíme výborné sýry v bio kvalitě typu halloumi a to kravské nebo kozo-ovčí z farem Struhy a Držovice. Halloumi je speciální druh sýru, který je původem z Kypru a využívá se na grilování. Sýr se temperuje, čímž získá pevnější strukturu, díky čemuž se na grilu při vysoké teplotě hned nerozpustí. Dále máme v nabídce různé druhy veganských placek, které lze podávat i v bulce. Grilujeme také portobello a různé druhy zeleniny. Vegetariánskou varianta je automaticky v každé nabídce na grilování. Naše vegetariánské pokrmy ocení i ti největší zastánci masa.