V naší nabídce nyní nově najdete větší výběr českých a moravských destilátů, které dáváme do dárkových krabiček. Destiláty lze kombinovat s paštikou, uzeninou, sýrem, ale i marmeládou nebo čokoládou. Všechny nabízené pálenky jsou přírodní z ovocných destilátů.
Dárkové balíčky nabízíme našim klientům včetně brandingu, tedy jako daňově uznatelné dárky.
Dárkové balíčky nabízíme našim klientům včetně brandingu, tedy jako daňově uznatelné dárky.
Medovíno
Od roku 2014 vyrábí v Bavorech u Mikulova Medovíno své excelentní medoviny. Hlavním produktem je medovina vyráběná tradičním způsobem za pomoci moderních technologií. Medovina je vyráběna ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru. Společnost nemá vlastní včelařství, med pro výrobu nakupuje od českých včelařů. Medovina je filtrovaná a konzervovaná SO2. Medovíno se dává do distribuce mladé, bez výrazně dlouhého zrání.
Anton Kaapl
Anton Kaapl (1884 – 1948) založil rodinnou tradici pálení ovocných destilátů. Byl palič, válečný veterán Velké války, starosta obce Jílovice a příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v obci. V Jílovicích (Gilowitz) žije rodina minimálně od roku 1658.
Rodinný lihovar v Jílovicích vznikl na základě dlouholetých zkušeností s pěstitelským pálením. Pálí dle neustále inovovaných rodinných receptur a technologických postupů. Ovoce vybírá osobně rodina Káplova u nejlepších evropských sadařů. Vybírají jen ty nezralejší a nejšťavnatější plody. Destiláty ředí měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňová destilace a stárnutí alkoholu. To tvoří pro mlsné jazyky výjimečnou dobrotu.
Rodinný lihovar v Jílovicích vznikl na základě dlouholetých zkušeností s pěstitelským pálením. Pálí dle neustále inovovaných rodinných receptur a technologických postupů. Ovoce vybírá osobně rodina Káplova u nejlepších evropských sadařů. Vybírají jen ty nezralejší a nejšťavnatější plody. Destiláty ředí měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňová destilace a stárnutí alkoholu. To tvoří pro mlsné jazyky výjimečnou dobrotu.
Pálenice Zubří
Pálenice Zubří je malá rodinná manufaktura v srdci Valašska. Valašsko je region s obrovskou tradicí výroby ovocných destilátů a likérů. V této tradici palírna zdárně pokračuje. Čerpá přitom ze zkušeností, které jsou v rodině předávány po několik generací. Láska a nadšení pro to, co dělají je znát na každé láhvi, kterou vyprodukují. Prioritou při výrobě je výběr ovoce té nejvyšší kvality. Přednost má ovoce od malých regionálních dodavatelů. Tradiční šetrné zpracování a následná vícenásobná destilace dotváří charakter autentických Valašských destilátů.
Pálenice Skanzen Modrá
Skanzen Modrá je významným turistickým cílem Slováckého regionu, který provozuje Centrum Slováckých tradic. Asi už nemusíme dále vysvětlovat, že bez pálenice by se Slovácké tradice obešli ztěží. Pálenice je dominantou celého centra. Tradiční pálení ovoce v moderním pojetí probíhá na nádherné dvoukotlové aparatuře o obsahu 300l a pětistupňové koloně s obsahem 170l. Ochutnejte tradiční destiláty Slováckého regionu.
Žufánek
Firmu ŽUFÁNEK s.r.o. (dříve ŽUSY s.r.o.), která stojí za legendou českého lihovarnictví, založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. V Boršicích u Blatnice vyrostl lihovar nebojíme se napsat světového formátu, který má velkou zásluhu na obrodě kvalitní výroby destilátů v ČR.
Produkce lihovaru započala tradiční Slivovicí, jak také jinak. Postupně se přidávali další druhy ovoce, likéry, giny a absinthe. Ovoce pochází z vlasních sadů, které jsou v jedné z nejlepších lokalit na pěstování ovoce na Moravě a od nejlepších sadařů z Evropy (například skvělé maďarské meruňky).
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Produkce lihovaru započala tradiční Slivovicí, jak také jinak. Postupně se přidávali další druhy ovoce, likéry, giny a absinthe. Ovoce pochází z vlasních sadů, které jsou v jedné z nejlepších lokalit na pěstování ovoce na Moravě a od nejlepších sadařů z Evropy (například skvělé maďarské meruňky).
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Veselý Grunt
V roce 2007 začali manželé Denisa a Kamil Mezníkovi vysazovat ovocné sady. Nejprve ve Lhotě u Vsetína, později v Poličné u Valašského Meziříčí a Staměřicích na Přerovsku. Už tehdy počítali s pěstitelskou pálenicí. Její provoz započal v roce 2014. Dnes mají sady gruntu přes 20 hektarů (švestek, hrušek, jabloní). Koloběh surovin v rámci zdejšího hospodářství je přesně takový, jak jej znali naši prapředci. Jednoduše nic nepřijde nazmar. Ovoce se zpracuje na pálenku (či povidla). Odpady se kompostují a vzniká tak to nejlepší hnojivo zpátky do sadů.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Poděbradská samička
Příběh výroby samičky začal už koncem 19.století, kdy se kníže Filip Arnošt Hohenlohe přestěhoval se svou ženou na poděbradský zámek. Přivezl s sebou recepturu bylinného likéru, kterému se na zámku řikalo Weibchen. Místní si název přeložili, jako Samička.
Prozatím největší slávu získala Samička v době první republiky, kdy ji vyráběl kavárník Josef Váňa, a kdy se stala neodmyslitelným doplňkem lázeňských procedur.
Více než 100 let od vzniku prvního receptury se na jejím základě obnovuje výroba. Vychutnejte si lázeňský likér Samička stejně, jako si jej vychutnával kníže Filip.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Prozatím největší slávu získala Samička v době první republiky, kdy ji vyráběl kavárník Josef Váňa, a kdy se stala neodmyslitelným doplňkem lázeňských procedur.
Více než 100 let od vzniku prvního receptury se na jejím základě obnovuje výroba. Vychutnejte si lázeňský likér Samička stejně, jako si jej vychutnával kníže Filip.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Palírna Radlík
V roce 1998 vznikla jedna z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji. Pěkně poctivě na dvoukotlové měděné aparatuře tu dodnes destilují pro pěstitele ze širokého okolí.
Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.
Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Mimo pěstitelské pálení se věnují tvorbě vlastních autorských destilátů. Produkce autorských destilátu není o množství. Obvykle jde o limitované série destilátů, které pouští do světa pouze, když jsou na ně hrdí.
Řízené kvašení, pomalé pálení na klasické dvoukotlové měděné aparatuře, řemeslný a osobní přístup je kombinován s moderními postupy a inovacemi. Misí lihovaru je posouvat ovocné pálenky mezi prestižní ušlechtilé destiláty.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Destilérka Svach (Svachovka)
Destilérka Svach, chcete-li Svachovka vznikla na základech Svachova dvora. Vedle rybníku Glokáče, v lesnatém meandru řeky Vltavy, pod horou Kleť, kousek od Českého Krumlova jsou ohrady s ovcemi, jedna stará studna a několik manufaktur.
Ony „manufaktury” jsou pivovar Glokner, čokoládovna Duetino a především destilérka Svach, ve které vzniká produkce ovocných destilátů, likéru a také jedinečné české whisky. V destilérce se silně dbá na hlídanou a řízenou fermentaci kvasu probíhající v nerezových kvasných tancích.
Pro pálení ovocných destilátů a zároveň whisky je technicky uzpůsobená destilační kolona i dóm lihových par. Kvalita destilace je postavena na důkladné kontrole celého procesu.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Ony „manufaktury” jsou pivovar Glokner, čokoládovna Duetino a především destilérka Svach, ve které vzniká produkce ovocných destilátů, likéru a také jedinečné české whisky. V destilérce se silně dbá na hlídanou a řízenou fermentaci kvasu probíhající v nerezových kvasných tancích.
Pro pálení ovocných destilátů a zároveň whisky je technicky uzpůsobená destilační kolona i dóm lihových par. Kvalita destilace je postavena na důkladné kontrole celého procesu.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. "Destilujeme, macerujeme a tvoříme tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně nám samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou naše jméno," říkají zástupci dvougeneračního tvůrce lepší nálady.
Gold Cock Whisky
Historie Gold Cock whisky se začala psát v sedmdesátých letech v palírně v Těšeticích, kde dnes vzniká konkurenční King Barley whisky (destilérky TŌSH). Od sedmdesátých let se změnilo mnohé. Nikdy se však nezmění to, co dělá Gold Cock whisky takovou, jaká je – jarní dvouřadý ječmen z Moravy, slad ze Sladovny v Bruntále s klasickým humnovým sušením a silně vypálené sudy z evropského zimního dubu od moravských bednářů. Gold Cock whisky se plní do lahví až když chutná lidem, kteří ji vytváří. Ne dříve, ne později. Vedle klasické single malt whisky zraje v sudech whisky nakouřená trojnásobným množstvím rašeliny, obilná grain whisky, nebo žitná whisky, které dodají příběhu této moravské whisky krásně rozmanité další kapitoly.